Anahtarı evde unutup dışarı çıkanlara yardımcı olmak amacıyla faydalı bir içerik hazırladık. Bu içerikte evinizin çelik kapısını nasıl açacağınızın yöntemlerinden bahsederken en iyi yöntemin çilingir çağırmak olduğunu, bu sayede çelik kapı kilit göbeğine zarar vermeden daha az maliyetle bir sonuca ulaşmanın daha faydalı olduğunu dile getirmek isteriz.

İnsanın hayatı boyunca bir-iki kapı alma ihtimali gerçeğinden hareketle ‘çelik kapı olsun’ düşüncesi tercih sebebini oluşturmaktadır. Çelik kapı uzun yıllar rahatlıkla ve güven içinde kullanılacak niteliklere sahiptir.

Çelik kapı üreten firmalar, güvenli, sağlam, dayanıklı, uzun ömürlü, estetik, farklı renk tercihleri ve modelleriyle kullanıcıların taleplerini karşılamak için çalışmaktadır.

Kullanıcının güvenli, sağlam, dayanıklı, uzun ömürlü ve rahatlık arayışlarını çelik kapı ile gideren bir faktör de kilit sistemidir. Kullanıcıya özel kilit, açma-kapama, güvenlik sistemleri alıcıyı memnun etme yönelik iyileştirmelerdir.

Çelik kapı son derece güvenli ve huzur sunan yapısının yanında bazen bazı problemleri de yanında getirmektedir. Çelik kapı kilidi açılmadığı zaman hırsızlara ve dışarıdan gelebilecek her türlü saldırıya karşı geliştirilen iyileştirmeler bazen kullanıcının aleyhine de dönebilmektedir. O zaman sorunların ve soruların biri bitip biri başlar:

Çelik kapı kilit açma yöntemleri, anahtarsız çelik kapı açma, çelik kapı en kolay nasıl açılır, çelik kapı kilidi nasıl açilir, kilitli çelik kapı açma, çilingirsiz çelik kapı açma, çelik kapı emniyet kilidi nasıl açılır, çift kilitli çelik kapı nasıl açılır, kilitsiz çelik kapı nasıl açılır, tırnaklı çelik kapı nasıl açılır, çelik kilitli kapı nasıl açılır şeklindeki sorular hem çelik kapı üreticilerine hem uzmanlarına her ihtimale karşı da internet arama motorlarına sorulur.

Hatta öyle ki çelik kapı kilidi nasil açilir kartla, korumalı çelik kapı nasıl açılır, kilitlenmemiş çelik kapı nasıl açılır, kredi kartıyla çelik kapı nasıl açılır, çelik kapı sıkıştı açılmıyor, hırsızlar kilitli kapıyı nasıl açar, çelik kapı anahtarsız açma, çelik kapı dili nasıl açılır, kilitli çelik kapı anahtarsız nasıl açılır, anahtar olmadan çelik kapı nasıl açılır, çelik kapı kilidi anahtarsız nasıl açılır, çelik kapıyı nasıl açabiliriz, çelik kapı nasıl açılır çilingir şeklinde insanın aklına ve başına çok nadir gelebileceğini düşündüğünüz sorularla da karşılaşırsınız.

 
Gerçek bir ihtiyaç, güvenlik önlemleri sağlam yapısıyla kapı tercihleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Çelik kapı; levha saclar ve kaplamalarla kaliteli bir donanıma kavuşturulmuştur.

Standart şartlara uygun olarak imal edilen, hazırlanan ve montajı yapılan çelik kapı dış zorlamalarla açılması mümkün değildir

 
Çelik Kapının Montaj Esasları Nelerdir?

Mil yuvası, çelik lamalarla desteklenerek, kapı ve kasa arası boşluk 5 mm’den küçük tutularak, mil yuvaları 5 mm’den büyük çelikle desteklenerek, kapı altına kaliteli mermer zemine iyi yerleştirilerek, 10 mm kapı-duvar arasına çelik lamalarla takviye edilerek ve esnemesi engellenerek montaj yapılmalıdır.

Çelik Kapının Püf Noktaları

Çelik kapı insanların sürekli satın aldıkları bir ihtiyaç değildir. Alırken en ince ayrıntılarına kadar araştırılmalı, ihtiyaçları karşılayan, güven veren bir model seçilmelidir. Bir profesyonel, uzman ve çilingirin fikirlerini sorun. Çelik kapı alırken sertifikalı ve TSE belgeli olup olmadığını sorun. Güvenlik, sağlamlık, dayanıklılık, kalite ve estetik özellikler çelik kapıda bulunmalıdır.

Çelik kapı nasıl açılır ?

Çelik kapı önünde çaresiz kalan herkesin ulaştığı çözüm ve çözüme götüren basamaklar farkı fikirlerden oluşmaktadır. Her çelik kapı ve kilit üreticisi farklı yöntem ve çözümler bularak sorunu halletmeye çalışmaktadır. 

Çelik kapı açma yöntemlerinden en dikkat çekeni kredi kartı ve küçük tornavida ve benzeri küçük ve ince bir alet kullanarak açmaktır. Çelik kapı nasıl açılır? Menteşeleri çıkarak, kilit göbeğini çekiçle kırarak açmak da alternatif yöntemler arasındadır.

Kilitli çelik kapı nasıl açılır

Anahtar olmadan kilitli çelik kapı nasıl açılır sorusuna kendi imkanlarınızla açabilmeniz mümkün değildir, cevabı verilir. Çelik kapı kilitli iken uzman çilingir haricinde açmak çok zordur.

Çelik kapı açma

En ilginç yöntemlerden biri kredi kartı kullanmaktır. Bu şekilde standart yaylı kilitli çelik kapılar açılabilir, rozet kilitlerde işe yaramaz.

Eski bir kredi kartı, esnek bir plastik kart kapı diliyle çerçevesine yerleştirilerek çerçeveye yaslanıyor. Kartın arkası bükülerek dil kapıdan içeri doğru itildiğinde kapı açılabiliyor. Fakat bunun için de bazı şartlar vardır. Kapı ile çerçeve arasında boşluk yoksa kartı kilidin biraz yukarısından aralığa iterek çerçeveye doğru aşağı kaydırmak gerekiyor.

Bazı kapılarda küçük ve ince tornavida ve benzeri ince bir aletle, koldan kilitlenen kapılarda kilitli kapıyı çekince kollara konulan güvenlik için içerideki ufak deliğe gözlük tornavidası, ataç, küçük bir bıçak deliğe yerleştirilip düz şekilde iterek açmak için çıt sesini duyana kadar bastırıp döndürünce açılabiliyor.

Uygulaması hiç bilmeyenler için zor olsa da maymuncukla açmak da alternatifler arasındadır. Alyen anahtarın kısa tarafı anahtar deliği alt bölümüne yerleştirilerek kilidi hafifçe döndürüp sabit tutarak üstü açılmış atacı yerleştirince açılabiliyor.

Alternatif çelik kapı açma uygulamalarından bir diğeri de kurcalama yöntemidir. Ataç anahtar deliğinin alt ucuna takılıp ardından da geriye ve yukarıya doğru kaldırılarak alyen anahtarını dairesel hareketleri kilidin hareketini fark edene kadar devam ettirip baskıyı da sabit tutup kapı açılıncaya kadar tekrarlamakla da açılabiliyor.

Bilye yöntemiyle de kurcalama olmazsa alyen anahtarı baskısını azaltarak atacı içeri yavaşça itip kilit gruplarındaki bilyelerden birine dokunduğunda yukarı itip yuvaya teker teker yerine dönmesi sağlanarak açılabilir.

Menteşeleri çıkarma da çelik kapı açma uygulamalarındandır. Düz tornavida menteşe ile pimin yuvasına yerleştirilerek tornavida ardına çekiçle aşağı doğru vurarak gevşeyen menteşe pimlerini çıkarınca açılabilir.

Kilit göbeğini çekiçle kırma işlemi de kapı kolu veya kilit göbeği kırılıncaya kadar yukarı çekerek vurulduğunda kırılarak açılabiliyor. Bunu yapmak yerine bir çilingir çağırmak çok daha mantıklıdır.

Çelik Kapı kilidi nasıl açılır

Çelik kapı levye türü bir aletle çelik kapı kapatıldıktan sonra kapı ile kasa arasında 3 mm den fazla boşluk kaldığında açılabilir. 

Çelik Kapı açma yöntemleri

Çelik kapı nasıl açılır, çelik kapıyı anahtarsız nasıl açarım, kilitli olan çelik kapı nasıl açılır, lastikli çelik kapı nasıl açilir, çelik kapı üst kilit açma, çelik kapı kapanınca nasıl açılır, çelik kapı açmanın yolları, çelik kapı kilitli kalırsa nasıl açılır, hırsızların çelik kapı açma yöntemleri, çelik kapı kilidi kartla nasıl açılır, kilitli çelik kapı açma yöntemleri, kilitlenen çelik kapı nasıl açılır, kapanan çelik kapı anahtarsız nasıl açılır, kilitli kapı nasıl açılır çelik kapı, kredi kartı ile çelik kapı nasıl açılır, çelik kapı açma yöntemleri, anahtarını kaybeden veya unutanların merak ederek araştırdığı konuların başında öne çıkıyor.

Devamında arayışlar; çelik kapı kilidi açılmıyor, çelik kapı nasıl açılır kilitli, çelik kapı kapanırsa nasıl açılır, çelik kapı nasıl açılır anahtarsız, anahtar üstünde kalan çelik kapı nasıl açılır, kapanan çelik kapı nasıl açılır, celik kapi kilitliyken nasil acilir, çelik kapı emniyet kelepçesi nasıl açılır, kapalı çelik kapı nasıl açılır, çelik kapıyı nasıl açarız şekillerine dönüşür.

Anahtarı unuttuğunuzda veya dışarıda kaldığınızda plastik şişeyi ok gibi yaparak çelik kapının anahtar deliğinin tam 15 cm üstündeki kilit dilini aşağıdan yukarı iterken çelik kapı da ileri geri ittiğinizde kapı açılabilir.

Çelik kapı kilidinin takılı kaldığı durumlarda, kapıyı açacak anahtar yoksa ya çilingir ya da çekiç ve murç kullanarak çözüme ulaşabilirsiniz. Dışarıdan murç anahtar rozetine doğru yukardan aşağıya vurarak kırılmalı sonrasında barel de kırılarak çelik kapı açılabilir.

Bütün uğraşlara rağmen çelik kapı açılmazsa kapıya zarar vermeden çilingir çağırmanızda fayda var. 

Çelik kapı kartla nasıl açılır

Aslında ilk düşünülmesi gereken profesyonel bir çilingir çağırarak maymuncuk kullanarak çelik kapı açtırılmalı, çilingire pos makinası vasıtasıyla kredi kartı kullanarak ödeme yapılmalıdır.

Şakayı bir yana bırakalım ama aslında doğrusu ve en kolayı budur. Yedek anahtarın olduğu durumlarda bile arka tarafında anahtar unutulan çelik kapı açılamaz. Zorladığınızda çelik kapı kilidi zarar görebilir.

Çelik kapı anahtarsız nasıl açılır?

Çelik kapıyı anahtarsız açmanın birkaç yolu vardır. Teknolojinin gelişimiyle zorlar kolaylaşmakta, ev, ofis ve iş yerleri korunaklı, sağlam ve güvenilir kapılarla korunur hale gelmektedir. Güvenlik sektörü de önemli gelişmelerle yaşam alanlarını güçlü ve aşılması zor çelik kapılarla korumaktadır.

Çok yaygın kullanılan çelik kapı bazı yöntemlerle anahtarsız açılabilir. Anahtarı kaybettiyseniz, bulunamıyorsa kapıya zarar vermeden nasıl açılabilir?  Böyle bir durumda maymuncuk sistemlerini kullanarak kilide zarar vermeden açılabilir.

Çelik Kapı Kullanımı

Evde kilitli kalma ve anahtarın olmadığı durumlarda açmaya çalışarak kendinizi yormak yerine çilingirle dışarıdan açtırın. Bu şartlarda içeriden çelik kapı açılamaz. Çilingir dışarıdan murçla anahtar rozetini darbelerle kırar. Kırılan anahtar rozetinden bareli kırıp yeni barel takılarak kapı açılabilir.

Tersi durumda yani daire dışındayken kapıyı açmak için pet şişenin ucunu mızrak gibi sivrilterek çelik kapının anahtar deliğinin 15 cm üzerindeki kilit diline aşağıdan yukarıya doğru baskıyla kapıyı da ileri geri iterek açılabilir.

Kartla Çelik Kapı Açma

Anahtar unutulduğunda kredi kartı kullanımı sadece yaylı topuz kilitli kapıların açılmasında işe yaramaktadır. Kapıyı açmak için kart kapı ve kasa arası boşlukta hareket ettirilmek suretiyle kapı açılabilir. Kredi kartıyla kapı açmayı basamaklar halinde şöyle anlatabiliriz:

Kartla kapı ve kasa arasındaki dikey boşluğa girilerek kart kapı koluna kadar aşağı çekilir, kapıya dik açıyla kart ittirilir. Kasayı görmek için de kapı geri ittirilir.

Kart kullanıcıya bakan tarafı kapı koluna değecek kadar bükülür. Kart kapı ve kasa arası boşluğa daha da itilir. Kart ters tarafından geriye doğru bükülür, kart dilin yakın tarafına girişiyle dil kapıyı içe iter. Kilidi öteki taraftan açılır.

Kapı açılmadığında kart ileri-geri hareket ettirilerek açmak için denemeler yapılır. Bu arada fazla yük binen kapı büyük ihtimalle açılır.

Bu arada zemin katlardaki evler için tam olarak kapalı olmayan pencereleri kontrol etmek, birlikte yaşanılan bireylerin aranması, yedek anahtarların kimde olabileceğini düşünmek, kiracıların ev sahiplerini aramak da düşünülmelidir. Fakat eve, kapıya, kilide çok zarar vermeden çilingir çağırmak en doğru karardır.

Bazı kapıların açılması biraz zor olsa da kart kapı koluyla aynı yükseklikten kapı kasasına girince kartı eğip bükmeye gerek kalmadan hemen açılır.

Dışarıyla güvenlik sınırlarını korumak için yapılan kapılar, teknoloji geliştikçe malzeme iyileştikçe daha kaliteli, koruma derecesi yüksek şekilde üretilmektedir.

Piyasadaki sayısız markanın ürettiği çelik kapılar, güvenlik öncelikli olarak karşınıza çıksa da markaların tamamı yüksek güvenlikli, kaliteli kapı yapamamaktadır. Bu gerçek çelik kapı nasıl açılır sorusuna markadan markaya değişen farklı cevaplar verilmesine neden olmaktadır.

Öyle ki bazı çelik kapılara hırsızın işini kolayca gerçekleştirilebilmesine yardım edecek kadar sıradan kilitler takıldığı görülmektedir. Yani çelik kapıların açılmasında hırsızlara kolaylıkların sağlandığından bahsetmek bile mümkündür.

Kalite standartlarını sağlayan kapılarda bu tür hırsızlık sorunlarının yaşanmayacağı kesinlikle söylenebilir.

Çelik kapının iç kısmında anahtarın unutulması veya farklı sebeplerle anahtarın bulunamaması durumunda çelik kapının açılması için kesinlikle uzmandan yardım alınmalıdır.

İnternetten çelik kapı açma teknikleri öğrenilerek yapılan çalışmaların kapı, kilit ve kasasına çilingir yardımından daha fazla zarar ve harcamaya neden olma ihtimali çok daha yüksektir.

Çelik Kapı Açılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her şeye rağmen kilitli çelik kapının çilingir veya uzman bir yardım olmadan açılması mümkün gözükmemektedir. Çelik kilitli kapıyı açmak için çilingir ve uzmandan daha profesyonel malzemelere sahip olmayanlar çelik kapı kilitlerini hele ki kilitli olanı açamayacaktır.

Bu nedenle en doğru çözüm, en başta çelik kapı alırken profesyonel destek, uzman çilingir yardımı sağlayan markaların ürünlerini satın almaktır.

Böylece ellerinde bulunan ekipmanlarla hem çelik kapı, kilit ve kasa hasar görmeden hemen ve kolay biçimde açılır. Kilitli çelik kapılarda da aynı kalitede hizmet sağlayarak kilitli kapı da hasar görmeden, kapıya, kilide ve kasaya zarar verilmeden açılmış olur. Bu demektir ki anahtarı kullanmama sebebinizin önemine bakmadan çelik kapı uzman olmayan uğraşlarla açılabilme imkanı yoktur. Kilitli çelik kapı anahtar, uzman veya çilingir olmadan açılamaz.

Kapının içinde anahtar kaldı nasıl açılır gibi bir soru ve sorundan farklı olarak kilit içinde kalan anahtar nasıl çıkarılır sorusuna; mıknatısın gücünden yararlanarak kırık anahtarı kilidin içerisinden çıkarmak, anahtarın kırılan bölümüne yapıştırıcı sürmek, silikon veya yağlama yöntemleriyle cevap bulunabilir.

Silikonla kırık anahtar nasıl çıkarılır? Silikon  eritilerek kırık anahtarın bulunduğu yuvaya erirken itilerek ateş kapatılıp 3-5 dakika beklenip silikonun iyice donduktan sonra yavaşça silikon çekilince anahtar parçasının da çıktığı görülür.

Monoblok gömme kilit tek parçadan oluşan, selenoid kapı türüne göre, tutma gücü 100-2000 kilo arasında değişen, manyetik teknolojiyle bütünleşip elektrikle çalışan, mıknatıs özellikli, düşük enerji akışı sayesinde mıknatıs sisteminin devreye girmesiyle, elektromekanik de kartlı, parmak izi, yüz tanıma sistemleri kullanılan kapı kilitleme sistemleridir.

Sıkışan çelik kapı nasıl açılır

Sıkışmış kapıyı açmak, çelik kapı açma yöntemleri içinde en zor olanlardan biridir. Kapıyı ileri geri hareket ettirerek anahtarı çevirip eski ve hasarlı kapıda anahtarı çevirirken sert itip çekmelerle aşağı yukarı çekme ve itme sonucu kapı açılabilir. Ayrıca anahtarı iki tarafa da çevirerek kilit açmada yönüyle ilgili bir kural yoktur.

Kilit göbeği gres yağı grafit temelli bir yağ kullanılarak yağlanır. Diğer makine yağları kuruduğunda kilit sıkışır, anahtar deliğine biraz sürülmesi yeterlidir.

Anahtarların dişleri ciddi zarara uğramış, yamulmuşsa anahtarı düzleştirince de kapı açılabilir. Ardından da hemen anahtarı değiştirin.

Anahtar olmadan açtığınız kapıyı, hırsızlar çok daha kolay açabileceği için kapıları kilitlemeyi unutmamak gerekir. Rozet kilit ve blok kilit sistemleriyle kapı daha güvenli hale getirilebilir.

İç aksam sıkışması nedeniyle de açılmayan çelik kapı zor bir durumdur. Sorunu çözmek için kapı kolu veya topuzu çekilerek ve kapı üzerindeki anahtar çevrilir. İç aksam hasar görmediyse kapı açılmaktadır.

Teknolojik gelişmeler güvenlik derecelerinin artırılmasına imkan sağlıyor. Ev, ofis ve işyeri güvenli, sağlam, korunaklı ve dayanıklı kapı ve kilit sistemleriyle donatılıyor.

Çelik kapının anahtarını herhangi bir şekilde yitirdiğinizde yapmanız gereken en doğru hareketin çelik kapı, kilit, göbeği ve kasaya zarar vermeden maymuncuk sistemleri kullanılarak uzman veya çilingir marifetiyle açılmasıdır.

Şimdi çok daha önemli bir uyarı daha yapalım. Yitirdiğiniz anahtarı bulmaya çalışın, bulma imkânı yoksa çelik kapı kilidini ve göbeğini uzman veya çilingir vasıtasıyla komple olarak değiştirin. Yeni anahtar, kilit ve göbek taktırın.

Kapkaç ve hırsızlık durumlarında yeni anahtar, kilit ve göbek sayesinde kapkaççı ve hırsızın çelik kapıyı açmasını önlemiş olursunuz. Böylece kafanız rahat ve huzurlu olacaktır.

Çilingirler çelik kapı açma yöntemleriyle kilitli kapı kilit ve göbeğine zarar vermeden maymuncuk sistemleri sayesinde eski anahtar ve kilidin tekrar kullanılabilmesi için çalışır.

Anahtarın kayıp olması, çalınması ve gasp edilmesi durumunda güvenliğinize zarar gelmesini önlemek için eski kilit ve göbeği iptal edip yeni anahtarlı yeni göbek taktırın.

Çelik kapı son derece güvenli, sağlam ve dayanıklıdır. Buna rağmen hırsızların hiç boş durmamasının sebebi açılan kapıların büyük bölümünün kilitli olmamasıdır.

Kapı kilidi, markası, fiyatı, kalitesi kapıyı kilitlemeyerek hırsıza karşı garanti edemezsiniz. En az bir tur kilidi çevirin sadece o kadar.

Kapı kilitlendiğinde kilitli çelik kapı nasıl açılır, kapı ve kilit üreticileri kilit ve barelleri de kilitliyor. Kapıda böyle koruma varsa ve kilitliyse hırsız saatlerce uğraşsa bile açamaz.

Bunun temel eğitimlerini alan uzmanlar bile bakış açılarını değiştirerek ancak açabiliyor. Çelik kapı açmak için maymuncuk sistemleri kullanmadan açma şansları yok.

Çelik kapıların kilit güvenlik prensibine göre gece yatmaya giderken anahtarı kapıya taktığınızda dışarı taraftan herhangi bir açma müdahalesi engellenmiş olur.
Çelik kapı kilit güvenlik sistemi bu özellikte tasarlanmıştır. Arkasında anahtar unutulan kapı yedek anahtarla bile açılamaz. Ancak profesyonel, uzman veya çilingir maymuncuk sistemlerini kullanarak açabilir.

Anahtarlardan biri kapının evin iç kısmına bakan tarafındaki anahtar yuvasına takıldığında dışarıdan herhangi bir müdahaleyle anahtar iç taraftaki yuvada takılıyken açılmayı önler, açılmaz. Bu çelik kapı kilit modellerinin güvenlik derecesindeki gelişmeyi gösterir.

Buraya kadar yapılan anlatım ve sunulan bilgilerden yola çıkarak; çelik kapı kilit açma yöntemleri, anahtarsız çelik kapı açma, çelik kapı en kolay nasıl açılır, çelik kapı kilidi nasıl açilir, kilitli çelik kapı açma, çilingirsiz çelik kapı açma, çelik kapı emniyet kilidi nasıl açılır, çift kilitli çelik kapı nasıl açılır, kilitsiz çelik kapı nasıl açılır, tırnaklı çelik kapı nasıl açılır, çelik kilitli kapı nasıl açılır, sorularının cevapları sunulmuş oldu.

Çelik kapı kilidi nasil açilir kartla, korumalı çelik kapı nasıl açılır, kilitlenmemiş çelik kapı nasıl açılır, kredi kartıyla çelik kapı nasıl açılır, çelik kapı sıkıştı açılmıyor, hırsızlar kilitli kapıyı nasıl açar, çelik kapı anahtarsız açma, çelik kapı dili nasıl açılır, kilitli çelik kapı anahtarsız nasıl açılır, anahtar olmadan çelik kapı nasıl açılır, çelik kapı kilidi anahtarsız nasıl açılır, çelik kapıyı nasıl açabiliriz, çelik kapı nasıl açılır şeklindeki arayışların sonucunun da aslında bir profesyonel, uzman ve çilingirden yardım istemek olarak özetlenmiş ve tavsiye edilmiştir.

 

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية