Çelik kapı ölçüleri

Çelik kapı ölçüleri genişlik 90 cm ve yükseklik 200 cm dir. Duvar kalınlıkları ise 15 cm ile 25 cm arasındadır.

Standart çelik kapı boyutları olarak da isimlendirilen çelik kapı ebatları kanat ölçüleri ve pervazdan pervaza ölçüler olmak üzere iki kısımdan oluşur.

Çelik kapı genişliği kanat ölçüsü olarak 90 cm dir

Çelik kapı yüksekliği kanat ölçüsü olarak 200 cm dir 

Anahtar Kelimeler: standart kapı ölçüleri, kapı ebatları, kapı boyutları, kapı kasa ölçüleri

Standart çelik kapı ölçüsü nedir

Standart çelik kapı kanat ölçüleri 90 cm x 200 cm
Standart çelik kapı pervazdan pervaza ölçüler 110x210x25

kapı genişliği kaç cm olmalı sorusuna cevap olarak standart kapı genişliği 90 cm bilgisini verebiliriz.

Dış Çelik Kapı Ölçüleri (Apartman Giriş Kapısı Ölçüleri)

Bina giriş kapısı ölçüleri olarak da isimlendirilen apartman giriş kapılarında genel olarak standart bir ölçü kullanılmaz.

Yapılan projeye göre ölçüler değişiklik gösterebilir. Fakat en çok tercih edilen apartman giriş kapısı ölçüleri 120x210, 140x210, 160x210 gibi ölçülerdir. Bu ölçülerde de genel tercih bir kanadın ana kanat olması diğer kanadın ise ihtiyaç halinde açılacak şekilde tasarlanmasıdır.

Fakat sadece bir adet geniş kanat yapılıp ölçünün kalan kısmı sabit yan bölme olacak şekilde de yapılabilir. Çok daha büyük ölçülerde bina giriş kapısı yapmak mümkündür. Bu gibi durumlarda ölçüye göre yanlarda veya üst kısımda sabit bölme kullanılabilir.

Apartman giriş kapılarındaki ölçü ve tasarım tercihi tamamen projeye göre belirlenmektedir. Bu sebeple apartman giriş kapılarında çok fazla seçenek ve çok farklı ölçü sunmak mümkündür. 

Villa çelik kapı ölçüleri

Villa çelik kapı ölçüleri 120x210, 140x210, 160x210 gibi ölçülerdir. Villa kapı ölçüleri apartman giriş kapısı ölçüleri ile aynıdır.  Villa kapısı ölçüleri olarak da adlandırılan dış kapı ölçüleri ile ilgili detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Çelik kapı modelleri arasında ekonomik serimizi takip ederek çelik kapi sektöründe avantajlı çelik kapı fiyatları yakalamış olur. Çelik kapıda kalitenin adresi Brango Çelik Kapı

Çelik kapı ölçüleri arasında yer alan yangın kapısı ölçüleri için buraya tıklayınız.

Çelik kapı kasa renklerini tanımlamak için RAL renk kodları kullanılır. RAL renk kodları renkleri tanımlamak için kullanılan 4 haneli kodlardır. Çelik kapı RAL kodları için gerekli bilgileri makalemizde bulabilirsiniz. 

Apartman Dış Kapı Fiyatları için öncelikle sayfamızı ziyaret ederek, bir model tercih edin ve bizden o model için fiyat talebinde bulunun.

Türkiye'nin ekonomik modelini üreten Brango firması kalitesiyle ucuz çelik kapı ürünümüzde kaliteyi farkedin

Kapı Ölçüleri

Kapı kasa ölçüsünü belirlemek için duvar kalınlığı ölçülmelidir. Duvar kalınlığı kapının kasa ölçüsünü belirler.  Kasa ölçüsüne bağlı olarakda kapı ölçüsü belirlenir.

Kapı ölçüleri genellikle 90 cm genişlik ve 210 cm yükseklik olarak ölçülür.

Çelik kapı ölçüleri nedir

Çelik kapı ölçüleri evinize en uygun boyutlarda kapı almanız için bilmeniz gereken ölçülere çelik kapı ölçüleri denir. Bir kapı satın alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bir kapıyı ve çerçevesini ölçmek zor olabilir. Standart kapı boyutlarını çevreleyen birkaç iyi ölçüm uygulaması ve temel gerçekleri içi çelik kapı ölçüsü nasıl alınır konulu yazımızı inceleyiniz.

İç Kapı Ölçüleri

Oda kapısı olarak da adlandırılan iç kapı genişlikleri genellikle 60 cm, 70 cm, 80 cm veya 90 cm'dir. Standart yükseklik ise genellikle 200 cm'dir.

Çelik Kapı Ağırlığı

Çelik kapıların ağırlığı birkaç faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler arasında kapının ölçüleri, içeriği, tasarımı, kullanılan sac kalınlığı ve ek donanımlar gibi unsurlar bulunur.

Standart bir çelik kapının ağırlığı 60 ila 150 kilogram arasındadır.

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية