Yangına Dayanıklı Kapı Nedir?

Yangına dayanıklı kapı, yangından korunmanın ciddi önem taşıdığı mekanlar için özel olarak tasarlanmış çelik kapıdır. Yangına karşı alınan tedbirlerde hayati önem taşır. Geçici süreliğine ateş ve güvenli bölge arasındaki bariyer görevini üstlenir. Yapımında birçok güvenilir malzemenin olduğu kompleks ürünlerdir.

Bu malzemeler büyük bir titizlikle birleştirilerek 60 dakikaya kadar dayanan çelik kapılar üretilir. Kapı kanadı, kapı kasası, cam üniteler, metal ve fitil gibi kapının üretimi sırasında kullanılan malzemeler özenle seçilerek yanmaya karşı dayanıklı çelik kapıyı oluşturur.

Hayati önem taşıdığı için malzemelerin seçimi ve kullanımı doğru olmalıdır. Bu kapılar, standart çelik kapı ölçüleriyle yüksek kalitede üretilir. Yangının yayılmasını önleyerek yetkili kişilerin yetişmesini sağlayacak zaman aralığı yaratır.

Kapı sektörünün yeni nesil tasarımları arasında yer alan Brango Bina Sistemleri’ne ait "Safe Entry" modeli Türkiye’nin yangına 60 dakika karşı koyan çelik kapısıdır. En önemli özelliği ise tüm güvenlik sertifikalarına sahip olarak üretilen yangına dayanıklı tek çelik daire giriş kapısı olmasıdır.

Aynı zamanda estetik görünüm ön planda tutularak üretildiği için endüstriyel görüntüden uzak yalın, şık tasarıma sahiptir. Böylece her mekana uyum sağlayarak dekorasyonda bütünlük sağlar.

Yangına dayanıklı ahşap kapı fiyatları için lütfen iletişime geçiniz

Yangına dayanıklı ahşap kapı fiyatlarıFiyat Öğren, WhatsApp

Üretiminde kullanılan her bir malzeme olası yansın felaketinde evde bulunana kişilerin can güvenliğini sağlamak için özenle seçilir. Dumanların içeriye sızmasını önlemek için boşluk kapatıcı profiller kullanılır.

Paslanmayı önlemek için sıvı haldeki çinkoya batırılan Galvanize işlemi kapının bütününe uygulanır. Kapı eşiklerinin de yangına dayanıklı olması için alüminyum, demir ya da çelik kullanılarak tasarlanır. Üretiminde kullanılan malzemeler aynı zamanda fiyat belirlemede göz önünde bulundurulur.

Malzemenin kalitesi ve kullanım oranı arttıkça fiyat da o ölçüde artar. Ahşap kaplama ve yüksek basınçlı laminat olarak çeşitlenir. Özel projeler için isteğe bağlı seçenekler test edilerek uygun görüldüğü taktirde üretilebilir.

Bu kapılar daire, okul, iş merkezleri, otel yurt, hastane, etkinlik salonları gibi insanların yoğunlukta olduğu birçok alanda kullanılır.

Yangına dayanıklı ahşap kapılar yangın anında ortamda bulunan eşyaların tamamen tutuşmasına kadar geçen süre aşırı uzun ya da aşırı kısa olabilir. Yangının bu şekilde değişiklik göstermesi oda boyutları, şekli ve havalandırmanın nitelikleri gibi yönlerden kontrol edilir. Yangının ne derece büyüyeceğinin belirsizliği göz önünde bulundurulduğunda yangına dayanıklı kapıların önemi anlaşılır.

Test edilmiş yangına dayanıklı ahşap kapılarla yangın esnasında güvenlik artırılır.

Yangına Dayanıklı Kapı Özellikleri

  • Türkiye’nin yangına dayanıklı ilk daire çelik kapısıdır.
  • Yan kasa genişlikleri 50mm-750mm arasında çeşitlenir.
  • Üst kasa genişliği 60-500mm arasına çeşitlenir.
  • Kapı kanadının kalınlığı en az 60mm’dir.
  • Çok katmanlı yapısı ve fitilleri yüksek ses yalıtımı sağlar.
  • Yanmaya karşı dayanıklı sertifikalı camlar kullanılır. Cam çerçevelerde genleşebilen fitiller kullanılır.
  • Güçlendirici plakaları vardır.
  • Üzerinde tanıtım levhası bulunur.

Üzerindeki özel etikette geçen maddeler

  • Ürünün yangına dayanma süresi
  • Yangın dayanıklı kapısı üreticisi
  • 5 cm Taş yünü
  • 2 kat Seramik
  • Yanmaz fitil
  • Yanmaz kanat

 

Yangına dayanıklı kapılar yangına dakika cinsinden dayanım süresine göre sınıflandırılır.

  • 30 dakika yangına dayanımlı kapı
  • 60 dakika yangına dayanımlı kapı
  • 90 dakika yangına dayanımlı kapı
  • 120 dakika yangına dayanımlı kapı

 

Yangına Dayanıklı kapılarda ahşap malzeme yerine betopan malzeme kullanılır. Betopan malzeme  içerisinde alçı ve minarallerden oluşan bir üründür. Yangına dayanıklı çelik kapılarda kullanılan betopan kapıya ahşap görünüm verir.

Üzerine boyama ve şekillendirme işlemleri yapılır. Yangına dayanıklı kapılarda kullanılan betopan malzemesinin ölçüleri standart olduğundan dolayı bu çeşit kapılarda da ölçüler standarttır.

Dış cephede mantolama ve tasarım amaçlı olarak da kullanılan betopan malzemesi ölçü ebatları standart olduğu için kapıda kullanılan ölçülerinde standart olması gerekir. Üretim süresi diğer kapılarla aynı olsa da özel üretim olarak imal edildiği için genellikle stoklu çalışılmamaktadır. 

Yangına dayanıklı çelik kapı betopan Standart ölçüler 1250 x 2500-2800-3000 mm

Kalınlık 10-12 mm

Yüzey görünümü dokusuz çimento bağlı mineral tabaka

Yoğunluk 1425 - 1525 kg/mm3

yangına dayanıklı kapı

Yangın kapıları kategorimizi inceleyerek beğendiğiniz yangın kapısı üzerinde yer alan whatsapp düğmesine tıklayarak yangın kapısı fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Yangına dayanıklı kapı, yangınların yayılmasına karşı koyabilen bir kapı türüdür. Bu kapılar genellikle okul, hastane ve işyerleri gibi yangın riski olan yerlerde kullanılır. Yangına dayanıklı kapılar farklı tip, boyut ve fiyatlara sahiptir. Yangına dayanıklı kapı satın alırken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör vardır: açıklığın boyutu, kapının ne kadar ısıya dayanacağı ve otomatik kapanma özelliğine sahip olup olmadığı.

Yangına dayanıklı bir kapı çeşitli nedenlerle önemlidir. Her şeyden önce, sizi ve ailenizi bir yangının yayılmasından koruyabilirler. Aslında, yüksek binalarda ve yangının yayılma olasılığının yüksek olduğu diğer yapılarda zorunludurlar. Bu kapılar ayrıca yangının hasarlı bir alana girmesini engelleyerek yayılmasını da geciktirebilir. İkincisi, yangına dayanıklı kapılar değerli eşyalarınızı koruyabilir. Bir yangın çıkarsa ve yangından kaçmayı başarırsanız, eşyalarınız güvende olacaktır. Son olarak, yangına dayanıklı kapılar hayatınızı kurtarabilir. Bir yangın çıkarsa ve yangına dayanıklı kapısı olan bir binanın içindeyseniz, güvenli bir şekilde kaçabileceksiniz.

Yangına dayanıklı bir kapı takmanın birkaç yolu vardır. Kapıyı bir uzmana monte ettirebilir veya kendiniz monte edebilirsiniz. Kapıyı kendiniz kurmayı seçerseniz, farklı kapı tiplerinin ve mevcut olan farklı menteşe tiplerinin farkında olmanız önemlidir. Bir kapı ve menteşeler seçtikten sonra, kapıyı ölçmek ve kapıyı nasıl kuracağınızın bir planını yapmak önemlidir. Ayrıca kasa, kapı contası, kapı stoperi gibi kurulum için gerekli olacak aksesuarları da seçmelisiniz. Kurulumun maliyetini hesapladıktan sonra kurulumun gerçekleşmesini ayarlayabilirsiniz.

Yangına dayanıklı kapılar çeşitli nedenlerle önemlidir. Sizi ve ailenizi yangının yayılmasından koruyabilir, değerli eşyalarınızı koruyabilir ve hayatınızı kurtarabilirler. Evinizin güvenliğini artırmanın veya bir yangının yayılmasını geciktirmenin bir yolunu arıyorsanız, yangına dayanıklı kapı iyi bir seçenektir.

Yangına dayanıklı kapı nasıl yapılır?

Yangına dayanıklı kapılar yüksek ısıya dayanımlı özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak imal edilmektedir.. Yüksek ısıya ve yangına dakika cinsinden belirli bir süre dayanıklı bu panellerin kapıların içerisine yerleştirilmesiyle oluşturulan bu kapılar hayat kurtarmaktadır.

Yangına dayanıklı kapı fiyatları

Yangın kapısı fiyatları için öncelikle model seçmeniz gerekmektedir. Yangın Kapısı Modelleri sayfamızı inceleyerek modeli beğenip bize iletin. Güncel yangın kapısı fiyatını size iletelim.

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية