Çelik Kapılar, sac ve çelik lamalarla desteklenerek güçlendirilmiş, dışarıdan zorlamayla açılması imkânsız sağlam kapılardır.

Gelişen dünyamız beraberinde birtakım sorunları da beraberinde getirmiştir. Bunların en başında güvenlik sorunu gelmektedir. Bu sorunla beraber lüks tüketim sınıfında yer alan çelik kapı da artık zaruri ihtiyaçlar listesinde yerini almıştır.


Her çelik kapı çelik kapı değildir. Bir çelik kapının sağlamlığını belirleyen çeşitli faktörler vardır. Bunlar aynı zamanda çelik kapının özelliklerini de belirleyen; doğru imalat, doğru ölçü, doğru montaj ile doğru kapı bölümlerine yapılan doğru takviyelerdir.


Bir kapının sağlam çelik kapı olabilmesi için;

  • İmalat esaslarına uygun olması
  • Ölçü esaslarına uygun olması
  • Montajda da önce köşebent kör kasa duvara giydirilip, onun üzerine tek parça kasa kaynatılmalı.
  • Çelik Kapıya Çelik Zırhı uygulanmalı: 7 ayrı parçadan oluşan bu destek sistemi; kapının hırsızın müdahale edeceği bölgelerini takviye etmek amacıyla hazırlanmış 7 ila 10 mm arasında değişen kalınlığa sahip lamalardan ve kancadan oluşur.


Bir çelik kapı firması bu özelliklere uymuyorsa ürettiği kapılar sağlam çelik kapı ya da açılmayan çelik kapı sınıfına giremez.

Apartman Dış Kapı Fiyatları için öncelikle sayfamızı ziyaret ederek, bir model tercih edin ve bizden o model için fiyat talebinde bulunun.

Çelik Kapı Özellikleri

Çelik ana kapılar çeşitli malzeme, şekil ve boyutlarda gelir. Ancak, geçiş rotanızı güvenilir, uzun ömürlü bir tanesiyle değiştirmek istiyorsanız, aynı zamanda en fazla çeşitliliği ve dayanıklılığı da sağlarlar. Onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için diğer özellikleri inceleyelim:

  • Çok yönlü: Diğer güvenlik özellikleriyle birlikte yangına dayanıklılığı vurgulayan cam panelli bir kapı veya evinizi ve topluluğunuzu tamamlayan sağlam bir geçit istiyorsanız, en iyi metal olanlar orada ve mevcut. Çok yönlülüğü, çok çeşitli amaçlar için kullanılabileceği anlamına gelir.
  • Daha Uzun Ömür: Ek koruma sağlamak için son katlarla yapıldığında bu metal pas, korozyon ve çatlamaya karşı daha dirençlidir. Alüminyum ve diğer metal giriş yollarından önemli ölçüde daha dayanıklı olduğu için, yoğun yaya trafiğinden kaynaklanan dolu ezikleri veya hasarlar konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
  • Yüksek sıcaklıklar, ahşap gibi en sert malzemelere bile zarar verebilir. Hatta girişin hizasız görünmesine bile neden olabilir, sadece sizin onu tekrar düzeltmeniz için sıcaklık düştükçe tekrar hizası bozulur. Aşırı sıcaklıkları sürdürmek için fazla özen veya zahmet gerektirmezler.
  • Bakımı çok basittir. Diğer metaller kadar kolay paslanma ve paslanma yapmazlar. Yüzeyler çizilmeye ve lekeye karşı dayanıklıdır ve ayrıca temizlenmesi kolaydır. Bunları iyi durumda tutmak, zaman alıcı veya pahalı bakım yöntemleri gerektirmez.

Çelik Kapı Bölümleri

Bir çelik kapı temel olarak 4 başlık altında toplanabilir. Bunlar;

  • Kasa
  • Kanat
  • Aksesuar
  • Yalıtım

Güvenlik kapılarının avantajları

Çelik, endüstriyel ve ticari ortamlarda sıklıkla kullanılır ve paneller ve çerçeveler mağazalarda, yüksek öğrenim kurumlarında ve hatta özel konutlarda bulunabilir. İnşaatçıların ve inşaatçıların çoğu, ek avantajları nedeniyle bunları tercih ediyor. Aşağıdaki avantajları düşünün:

Evinizi hırsızlığa karşı korur

güvende tutar. Ön giriş yolu, alt kattaki bir pencereyle birlikte ev soyguncuları için en sık kullanılan erişim noktasıdır. Potansiyel hırsızların metal bir girişin sağlam direncini aşma şansları çok azdır. Güçlüler çünkü dünyanın en dayanıklı ve hırsızlığa karşı dayanıklı binaları arasındalar. Bu paneller, ekstra çelik sac katmanları eklenerek daha güçlü hale getirilecektir.

Daha Az Bakım

Bu geçitler uzun vadeli değer açısından mükemmeldir çünkü uygun bakımla genellikle 30 yıldan fazla dayanırlar. Bakım veya onarım gerektiğinde fiyatlar genellikle eşdeğer ahşap veya PVC panellerden çok daha düşüktür. Nemi hızlı bir şekilde emmedikleri için soyulmayacakları, kabarmayacakları, bükülmeyecekleri veya bükülmeyecekleri için az bakım gerektirirler.

Yüksek Güvenlik

Nakit ve diğer varlıklar gibi önemli miktarlarda değerli eşyalarla uğraşan işletmeler için güvenlik esastır. Yapının içine izinsiz ve yasa dışı girişi engellerler ve ahşap olanlardan çok daha zor manipüle edilmesi veya kırılması daha zordur. Daha fazla güvenlik için manuel, elektronik ve otomatik kilitler dahil olmak üzere çeşitli kilitler de takabilirsiniz.

Kolayca Özelleştirilebilir

Bu giriş yolları, istenen dekor stilini oluşturmak için cila ve renk gibi diğer yapısal bileşenlerle birleştirilebilir. Tek veya çift panel olarak yerleştirilebileceği gibi bazı durumlarda hareketli çerçeve ile de yerleştirilebilirler. Göze çarpmayan ancak çekici bir bitiş için, bu metalin yüzeyine içsel motifler oyulabilir veya kazınabilir. Minimalist ancak geleneksel bir tasarım istiyorsanız, çok yönlü bir seçenektir.

Çelik Kapı Yalıtım

Bir kapının dış yapısı kadar içyapısı da önemlidir. Ses ve ısı yalıtımı sağlamak için kullanılacak malzeme önemlidir. Yatılım için genel olarak strafor ve taş yünü tercih edilir. Taş yünü yalıtım için çok daha iyi sonuç vermektedir.

Kapı ne işe yarar?

İnsanlık tarihi ile yaşıt, insan hayatının olmazsa olmaz, vazgeçilmez unsuru kapı; mekana giriş çıkışı sağlayan, açma ve kapama düzeneğine sahip çeşitli parçalardan oluşan sistemdir.

Neden çelik kapı olarak isimlendirilmektedir?

Basit düzeneklerden son model elektronik güvenlik sistemlerine, çok sayıda kilit donanımına sahip olan; kullanıldığı coğrafyaya göre değişik tarz, fonksiyon ve isim alan kapılar; sağlamlığı, güvenlik derecesinin yüksekliği, teknolojinin geldiği en son nokta olması nedeniyle çelik kapı olarak isimlendirilmektedir.

Çelik kapı hangi özellikleriyle dikkat çekmektedir?

Konut kapıları, kullanım alan ve amaçlarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Güvenlik, korunma, gizlilik ve dayanıklılık amaçlanan ev giriş kapılarında çelik kapı dikkat çekici bir talep toplamaktadır.

Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar, doğru şekilde temizlendiğinde uzun ömürlü olabilir. İşte çelik kapıların temizlenmesi için izlenebilecek adımlar:

  1. İlk adımda, çelik kapının üzerinde büyük kir veya toz parçacıkları olduğunu göreceksiniz. Bunları temizlemek için bir bez veya süpürge kullanmanız gerekecek.
  2. Sonra, bir kovaya sıcak su doldurun. Yanına da biraz hafif temizlik solüsyonu ekleyin. Bu, kapının yüzeyini temizlemek için kullanacağınız karışım olacak.
  3. Karışımı çelik kapının üzerine dökün ve bir sünger veya bez yardımıyla yüzeyi silmeye başlayın. Yumuşak hareketlerle ve hafif bir baskıyla silme işlemine devam edin. Kirli alanlara özellikle dikkat edin.
  4. Temizlik solüsyonunu iyice durulamak için temiz su kullanın. Sıcak suyu sünger veya bezle yüzeye uygulayarak kalıntıları temizleyin. Böylece kapı tamamen temizlenmiş olacak.
  5. Şimdi sıra kurulamaya geldi. Nemli bir bez veya havlu kullanarak kapıyı kurulayın. Su lekelerinin veya izlerin kalmaması için yüzeyi güzelce kurulamaya özen gösterin.
  6. Son olarak, çelik kapınızı parlatmak isterseniz çelik cilası kullanabilirsiniz. Bir bez yardımıyla cilayı kapının yüzeyine uygulayın ve parlatma işlemine geçin. Bu adım, kapının parlak ve yeni gibi görünmesini sağlayacaktır.
Çelik kapıları temizlerken sert süngerler veya aşındırıcı temizlik araçları kullanmaktan kaçının, çünkü çelik yüzeye zarar verebilirler. Ayrıca, kapıyı temizlerken fazla baskı uygulamamaya özen gösterin. Düzenli periyotlarla çelik kapıyı temizlemek, görünümünü ve dayanıklılığını korumaya yardımcı olacaktır.

Çelik Kapı Kanadı Nedir?

Çelik kapıların hareket eden kısmına çelik kapı kanadı denir. Kapıların kanatları hareketli olur. Çelik kapının sağında ya da yolunda veya her iki tarafında bulunan sabit bölmeler açılır değil ise kanat olarak isimlendirilmez. İki kanadın birbirinden bağımsız olarak açılıp kapanabilmesi sayesinde geniş bir geçiş alanı sağlar. Kapı kanadı ise kulpu ile tutup açtığımız menteşelerle hareket eden hareketli bölümüdür.

Çelik Kapı Kasası Nedir?

Duvara monte edilen kısmına ise kapı kasası adı verilir.  Kapı kanadı tek açılır parçadan oluşuyorsa tek kanatlı çelik kapı olarak isimlendirilir. İki parçadan oluşuyorsa çift kanatlı çelik kapı olarak isimlendirilir.

×
Turkish English العربية
×
X Türkçe English 1 English 2 العربية